Походът на книгите в ДГ "Славейче"

 

И тази година детска градина „Славейче“ се включи в националната кампания за насърчаване на четенето "Походът на книгите". В дните от 12 септември до 3 октомври в детското заведение бяха организирани редица инициативи, в които деца, родители и учители се включиха активно и показаха любовта и уважението си към детската книга и писаното слово.

По време на кампанията в детската градина и извън нея – в дома на децата, се четяха приказки, слушаха се приказни истории, добри герои оживяваха пред грейналите детски очи, а постъпките им ставаха пример за подражание на малчуганите. Организирани бяха тематични мероприятия като „Маратон на четенето – у дома и в детската градина“, „Приказна томбола“, „Бисерче в пощенска кутия“, „Детски дневник с приказките най-любими“, изработиха се детски книжки, тематични пана и други. Обновиха се  библиотечните кътове по групите.

   

  

  

  

   

 

Във връзка с кампанията в ДГ "Славейче" гостуваха представители на Народно читалище "Св. Св. Кирил и Методий - 1985г." гр. Бургас. Гостите показаха на децата от групи "Мики Маус" и "Слънчице" интересни детски книги. Разказаха им любопитни факти за животните и птиците, запознаха ги с дейностите в читалището. А за финал на дейността децата получиха книга - подарък за групите си.