По случай 22.04 - Денят на Земята, в Детска градина "Славейче" бяха засадени десетки млади дръвчета - липа и червен дъб. Децата с желание се включиха в инициативата и обещаха да се грижат за тях.

Благодарим на Гората.бг, за предоставените дръвчета!     

 

           

           

 

Детска градина "Славейче" и "Засаждаме бъдеще" с Гората.бг.

 

Гората.бг е една чиста инициатива, която има за основна цел засаждането на нови гори и дървета за България, с участието на колкото се може повече доброволци, млади хора и деца. През 2020-та година засадените от Гората.бг дървета минаха 1 милион. Основателите на инициативата вярват, че всяко голямо пътуване започва с малка крачка в правилната посока и че всеки един от нас може да направи промяна към по-добро. А когато много хора искат да направят света по-красив, по-добър и по-чист, водени изцяло от добри и безкористни намерения цялата Вселена ще им помогне!

През изминалата седмица детска градина "Славейче" получи детски образователни комплекти за отглеждане на собствено дърво, които съдържат: екологични саксии от рециклиран материал, семена от явор обикновен (Acer pseudoplatanus), семена от обикновен смърч ( Picea abies), кестени от конски кестен (Aesculus hippocastanum), етикети за всяка от саксиите, биотор от калифорнийски червеи.

С помощта на тези комплекти и под вещото ръководство на своите учители, децата от групи "Мики Маус", "Слънчице", "Делфинче", "Моряче" и "Звездичка" научиха много за растенията - за важното място, което заемат в живота на природата и човека, както и че засаждането на дърво е един от най-лесните начини да подобрим света, в който живеем.

Днес светът е с една идея по-добър, защото децата засадиха семена от различните дървесни видове, за които ще полагат грижи с надеждата да отгледат истински здрави дървета.